Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Acepto | Más información

Accesibilitat

En aquest apartat se recull la informació relativa a l'accessibilitat del portal de la transparència del Consell Insular de Mallorca i les normes internacionals que compleix.

Compartir en xarxes socials

El portal de la transparència del Consell Insular de Mallorca es va posar en marxa amb l'adhesió, el 30 de novembre de 2016, a l'acord marc de col·laboració entre el Ministeri d'Hisenda i Funció Pública (MINHAFP) i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) per al desenvolupament de portals de la transparència en les corporacions locals, de 28 d'abril de 2015.

Aquest portal es basa en el Portal de la Transparència de l'Administració General de l'Estat (AGE), el qual es va desenvolupar d’acord amb el que estableix el Reial Decret 1494/2007, de 12 de novembre, pel qual s'aprova el Reglament sobre les condicions bàsiques per a l'accés de les persones amb discapacitat a les tecnologies, productes i serveis relacionats amb la societat de la informació i mitjans de comunicació social i, per complir-lo, es varen completar els requisits de prioritats 1 i 2 que estableix la norma UNEIX 139803:2004.

El setembre de 2015 es revisar completament el portal per adaptar-lo als requisits que estableix la norma UNEIX 139803:2012, vigent a partir de llavors com a referència en aquest àmbit, complint els requisits de prioritat 1 i 2 (equivalents als de nivell A i AA i de la norma WCAG 2.0).

En la norma esmentada s'estableixen les característiques que han de tenir els continguts disponibles perquè puguin ser utilitzats per la major part de les persones, incloent-hi persones amb discapacitat i persones d'edat avançada, de forma autònoma o mitjançant els ajuts tècnics necessaris.

Des d'aleshores es fa una revisió semestral de l'accessibilitat per detectar les deficiències que puguin impedir l'accés de les persones amb diferents característiques als continguts publicats.

Les revisions del programari base del Portal de la Transparència de l'AGE són incorporades, progressivament, al programari base sobre el qual cada corporació local desenvolupa el seu portal de la transparència.

A més, cal destacar que el portal està optimitzat per als navegadors MS Internet Explorer 8+, Mozilla Firefox 16+, Opera 10+ i Google Chrome. La resolució mínima recomanada és de 1024 x 768. Les mides de fonts s'han definit amb unitats relatives. D'aquesta manera, es pot canviar la mida del text des del mateix navegador.

S'intenta millorar l'accessibilitat de forma contínua. Per això, si voleu ajudar, podeu fer-ho a través del formulari Ayúdenos a mejorar el Portal de la Transparència de l'AGE.

Si voleu formular una queixa o un suggeriment relacionats amb l'accessibilitat d'aquest lloc web, ho podeu fer a través del procediment de queixes i suggeriments del Ministeri de la Presidència. Per presentar-ho a través d'Internet, cal tenir un certificat digital.